MUHAMMARA

Avui, vos present una recepta amb aromes de l’Orient mitjà: el muhammara. Un paté fet a base de pebres vermells torrats i nous. És una recepta típica d’Alep (Síria). Una joia de la cultura culinària d’aquest país que, malauradament, està en guerra.


És tracta d’una pasta vegetal que, servida amb pa de pita, amb galetes d’oli o amb el nostre pa tradicional, resulta deliciosa.


Ingredients

250 g de pebres vermells torrats.

100 g de nous

3 galetes d’oli

1 all

½ llimona o ½ magrana (suc)

1 culleradeta de pebre bord de tap de cortí dolç

½ culleradeta de pebre bord de tap de cortí coent

1 culleradeta de comí

1 cullerada de xarop d’agave

50 g d’oli d’oliva verge

Sal i pebre bo


Preparació

Enceneu el forn i graduau-lo a 180º.


Netejau els pebres i untau-los amb una mica d’oli. Posau paper de forn en una llauna i, en tenir el forn calent, enfornau-los. Cada 10 o 15 minuts, girau-los per tal que no es cremin. Coeu-los deveres 45 minuts i, en apagar el forn, deixau-hi els pebres fins que refredin. D’aquesta manera, vos serà més senzill pelar-los.


Pelau-los i posau-los, juntament, amb la resta d’ingredients, a la batedora. Emulsionau-ho bé. Serviu-ho dins d’un bol. Ruixau-ho amb una mica d’oli i 
decorau-lo amb una nou.


Per a saber-ne més

Els pebres vermells tenen vitamines A, B, C (una quantitat superior a la dels cítrics) i E. Ajuden a regular el colesterol i són potents anticancerígens.


Les nous són molt riques en fibra, minerals, vitamines B i E i, sobretot, omega 3. Són molt sanes i, són un gran aliment per a les persones que tenen cardiopaties. També són molt bones per a combatre la creació de radicals i, per tant, per a combatre el càncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada