Avui,
vos present una recepta amb aromes de l’Orient mitjà: el
muhammara. Un paté fet a base de pebres vermells torrats i nous. És
una recepta típica d’Alep (Síria). Una joia de la cultura
culinària d’aquest país que, malauradament, està en guerra.
És
tracta d’una pasta vegetal que, servida amb pa de pita, amb galetes
d’oli o amb el nostre pa tradicional, resulta deliciosa.
Ingredients
250
g de pebres vermells torrats.
100
g de nous
3
galetes d’oli
1
all
½
llimona o ½ magrana (suc)
1
culleradeta de pebre bord de tap de cortí dolç
½
culleradeta de pebre bord de tap de cortí coent
1
culleradeta de comí
1
cullerada de xarop d’agave
Sal
i pebre bo
Preparació
Enceneu
el forn i graduau-lo a 180º.
Netejau
els pebres i untau-los amb una mica d’oli. Posau paper de forn en
una llauna i, en tenir el forn calent, enfornau-los. Cada 10 o 15
minuts, girau-los per tal que no es cremin. Coeu-los deveres 45
minuts i, en apagar el forn, deixau-hi els pebres fins que refredin.
D’aquesta manera, vos serà més senzill pelar-los.
Pelau-los
i posau-los, juntament, amb la resta d’ingredients, a la batedora.
Emulsionau-ho bé. Serviu-ho dins d’un bol. Ruixau-ho amb una mica
d’oli i
decorau-lo amb una nou.
Per
a saber-ne més
Els
pebres vermells tenen vitamines A, B, C (una quantitat superior a la
dels cítrics) i E. Ajuden a regular el colesterol i són potents
anticancerígens.
Les nous són molt riques en fibra,
minerals, vitamines B i E i, sobretot, omega 3. Són molt sanes i,
són un gran aliment per a les persones que tenen cardiopaties. També
són molt bones per a combatre la creació de radicals i, per tant,
per a combatre el càncer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada